Skip navigatie

Home > Support > Handleiding Redactiesite > Hoe wijzig ik de inhoud van mijn website? > Informatie, afbeeldingen of bestanden wijzigen

Informatie, afbeeldingen of bestanden wijzigen

Informatie wijzigen

Navigeer met behulp van de Verkenner naar de informatie die u wilt wijzigen. Open het formulier en breng de gewenste wijzigingen aan. Bovenaan het formulier verschijnt in rood de melding dat het Record is gewijzigd en dat u op Opslaan moet klikken om de wijzigingen te bewaren.

Klik vervolgens bovenaan het formulier op het gele opslaan-icoontje om de wijzigingen op te slaan. Ververs de betreffende pagina van uw website om het resultaat van uw wijziging te bekijken. Zijn de wijzigingen akkoord, klik dan bovenin het formulier op het rode kruisje om terug te keren naar het tabeloverzicht.

Eenmaal opgeslagen kunt u uw wijzigingen niet meer ongedaan maken. Heeft u echter de wijzigingen nog niet opgeslagen dan kunt u terugkeren naar het tabeloverzicht door bovenin op het icoontje voor ongedaan-maken te klikken. U krijgt dan een waarschuwing dat u wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen. Klik op OK om terug te keren naar het tabeloverzicht zonder de wijzigingen op te slaan.

Afbeeldingen wijzigen

U kunt een afbeelding op een pagina wijzigen door de code in het grotere tekstveld te verwijderen en er nieuwe code voor in de plaats te laten zetten, of door de verwijzing naar de afbeelding in een koppelingsveld te vervangen door een verwijzing naar een andere afbeelding. U klikt daarvoor aan de rechterkant van het tekstveld op het icoontje voor afbeelding plaatsen. Zie verder het gedeelte over Pagina’s opmaken.

U kunt echter ook de betreffende afbeelding openen in de Afbeeldingentabel, en vervolgens een nieuwe afbeelding opslaan over de oude afbeelding heen. U klikt op Bladeren, selecteert op uw computer de nieuwe afbeelding en klikt op Opslaan. De oude afbeelding is nu overschreven door de nieuwe afbeelding. Omdat het id-nummer van de afbeelding niet is gewijzigd verschijnt nu op alle plaatsen waar verwezen wordt naar de afbeelding de nieuwe afbeelding.

De naam van een bestand wijzigen

Van de bestanden die met de Verkenner in een directory zijn opgeslagen kan de naam gewijzigd worden. Klik op de naam van het bestand in het bestandsoverzicht. Wijzig de naam en klik bovenin het venster op gele opslaan-icoontje. De Verkenner waarschuwt als u een bestand een naam probeert te geven die reeds gebruikt wordt voor een map of een ander bestand. De wijziging wordt dan niet uitgevoerd.