Skip navigatie

Home > Support > Handleiding Redactiesite > Geavanceerde functies > Zien wie wat doet. De logfiles

Zien wie wat doet. De logfiles

Logfiles bekijken

Redactiesite houdt van alle wijzigingen die uitgevoerd worden op de database per maand logfiles bij. Indien u het privilege hebt om logfiles te bekijken ziet u in het menu onder het kopje cms de optie ‘redactielog’ staan. Klikt u hierop dan krijgt u een overzicht te zien van de logfiles van iedere maand sinds de installatie van Redactiesite. De grootte van een logfile is afhankelijk van de redactionele activiteit op de website.U opent een logfile door op de naam van de logfile te klikken. In de logfile wordt bijgehouden de datum en tijd van de handeling, het ip-nummer van de computer waarop de handeling is verricht, de aanmeldnaam waaronder de handeling verricht is, de tabel en de records waarop de handeling verricht is en de aard van de handeling. Een voorbeeld van een entry in een logfile is de volgende:

2004-04-02 08:03:38 80.201.36.253 Simon Peetersen dw_nieuws 6356 added

Deze regel laat zich als volgt lezen: Op 2 april 2004 om omstreeks 8 uur ’s morgens heeft Simon Peetersen (of iemand anders onder zijn naam) vanaf de computer met ip-adres 80.201.36.253 het record met id-nummer 6356 toegevoegd aan de tabel dw_nieuws.

N.B.: Een ip-adres staat voor het adres waarop de computer verbonden is met het Internet. Meerdere computers kunnen hetzelfde ip-adres delen, bijvoorbeeld als deze via een gemeenschappelijk router met het Internet verbonden zijn.


Logfiles verwijderen

Het overzichtsvenster biedt de mogelijkheid om logfiles te verwijderen. Vink het bestand aan en klik op het prullenbakje. Bevestig vervolgens dat u de logfile wilt verwijderen.