Skip navigatie

Home > Support > Handleiding Redactiesite > Waar begin ik? > Aanmelden en wachtwoord wijzigen

Aanmelden en wachtwoord wijzigen

Waar vind ik de Redactiesite van mijn website?

Redactiesite van Digital Wingz is ‘webbased’, wat wil zeggen dat het zelf een eenvoudige vormgegeven website is. Zoals iedere website op het Internet heeft Redactiesite een eigen Internetadres. De Redactiesite van uw website vindt u normaliter op een van de volgende internetadressen:


waarbij ‘uwdomein’ de naam van uw domein is en ‘denaamvanuwwebsite’ de naam van uw website is (meestal gelijk aan de naam van uw domein).

NB: Wanneer een nieuwe gebruikersaccount wordt aangemaakt, wordt er een e-mail gestuurd naar het adres van de nieuwe gebruiker. Daarin staat naast het wachtwoord ook het Internetadres van de Redactiesite.

TIP: U kunt het beste de Redactiesite openen in een tweede venster of tabblad. Zo kunt u snel heen en weer klikken tussen Redactiesite en website om het resultaat van uw bewerkingen te bekijken.

TIP: Het is aan te raden om het internetadres van de Redactiesite van uw website op te slaan onder uw favorieten.


Surft u naar het adres van de Redactiesite van uw website dan krijgt het volgende scherm in beeld.Aanmelden

Klik zonodig eerst op de link ’aanmelden’. Selecteer vervolgens uw naam in het dropdown menu en typ uw wachtwoord in.

Het kan zijn dat u uw wachtwoord niet (meer) weet. Klik dan op de knop “Wat is mijn wachtwoord?” U krijgt dan de melding dat er een e-mail gestuurd is naar het e-mailadres van de geselecteerde gebruikersacount. Controleert u of uw emailadres klopt! Klopt uw emailadres niet, neemt u dan contact op met Digital Wingz. In het e-mailbericht staat een link naar een pagina, waar u een nieuw wachtwoord kunt opgeven.

Het is ook mogelijk dat u de melding krijgt dat de Redactiesite niet in staat is om uw wachtwoord naar uw adres toe te sturen. Dan is waarschijnlijk uw emailadres niet bij de Redactiesite bekend. Neemt u in dat geval contact op met Digital Wingz.

Automatisch bijwerken
Als uw aanmelding gelukt is heet Redactiesite u welkom. Direct onder de welkomsttekst ziet u een melding die betrekking heeft op het automatisch bijwerken van uw Redactiesite. Iedere Redactiesite die geregistreerd staat bij Digital Wingz wordt iedere keer dat een gebruiker zich aanmeldt automatisch bijgewerkt. Soms gaat het om kleine bugfixes, soms op het toevoegen van nieuwe functionaliteit. U bent er dus altijd van verzekerd dat uw Redactiesite up-to-date is!

Redactiesite laat u alleen de redactie-opties zien waar u toegang toe heeft. Standaard is dat verkenner met daarin de secties waar u toegang toe heeft, en cms met de opties ‘wijzig wachtwoord’ en ’handleiding’. Indien er speciale toepassingen voor het beheer van uw website zijn geïnstalleerd waar u toegang toe heeft dan staan deze onder het kopje toepassingen.

Wachtwoord wijzigen

Wanneer een nieuwe gebruikersaccount wordt aangemaakt genereert Redactiesite een wachtwoord. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord wilt wijzigen in een wachtwoord dat gemakkelijker te onthouden is. U kunt uw wachtwoord wijzigen door te klikken op de link ‘wijzig wachtwoord’.Redactiesite vraagt u eerst om uw oude wachtwoord in te typen. Vervolgens typt u uw nieuwe wachtwoord in. Ter bevestiging typt u het nieuwe wachtwoord opnieuw in en klikt u op ‘Wachtwoord wijzigen’. Als uw wachtwoord succesvol is gewijzigd meldt Redactiesite dit.

NB: Het wijzigen van uw wachtwoord kan misgaan om de volgende redenen.

Het oude wachtwoord is onjuist ingetypt.

Het nieuwe wachtwoord is niet juist bevestigd.

Een wachtwoord uit minder dan 6 of meer dan 12 tekens bestaat.


TIP: Een goed wachtwoord bestaat zowel uit letters als cijfers en/of andere tekens (zoals bijvoorbeeld de tekens die op uw toetsenbord boven de cijfers staan).


Afmelden

Wanneer u zich aanmeldt plaatst Redactiesite een zg cookie op uw computer. Uw aanmelding blijft geldig zolang dit cookie op uw computer staat. Standaard staat Redactiesite zo ingesteld dat uw aanmelding na één of meer dagen vanzelf afloopt.

Werkt u op een computer waar alleen u toegang toe heeft dat is het strikt genomen niet noodzakelijk om u af te melden. Werkt u echter op een openbare computer dan is het verstandig om u na het gebruik van de Redactiesite af te melden. U meldt u af door te klikken op de link ’afmelden’.