Skip navigatie

Home > CMS > Wat is een Content Management Systeem?

Wat is een Content Management Systeem?

Een goede website is actueel en up-to-date. Niets schrikt bezoekers van een website meer af dan een website waarop inmiddels verouderde informatie staat. Maar om de informatie op uw website regelmatig aan te passen wilt u niet afhankelijk zijn van een ander. U wilt zelf bij de inhoud van uw website kunnen. Een Content Management Systeem (CMS) maakt dat mogelijk. Met een CMS beheert u zelf de inhoud van uw website zonder dat u zich hoeft te verdiepen in de techniek.

Een goed Content Management Systeem is onontbeerlijk

Wilt u zelf directe toegang hebben tot en controle hebben over de inhoud van uw website en heeft u geen zin om zich te verdiepen in de techniek achter de website, dan is een goed Content Management Systeem onontbeerlijk. Een goed Content Management Systeem werkt intuïtief. U moet snel uw weg vinden en bovendien moet het uitgebreide mogelijkheden bieden om de inhoud van de website te beheren.

Redactiesite werkt intuïtief

Redactiesite™ van Digital Wingz is zo’n uitgebreid, intuïtief Content Management Systeem. Redactiesite™ is in eigen beheer van de grond af en in de praktijk ontwikkeld. Het wordt momenteel gebruikt voor meer dan 30 websites, waarvan sommige websites zeer complex zijn. Daar zitten websites bij die door een redactie van meer dan 20 mensen worden onderhouden. Dat stelt hoge eisen aan het Content Management Systeem, zowel wat betreft de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid, als wat betreft de beveiliging.